Istoria filmului – quiz

   Aseara am urmarit un film  care mi-a depasit orice asteptare .. Il amintesc aici si il recomand cu cea mai mare caldura tuturor cinefilillor si nu numai ,iar vizionarea lui mi-a dat idea unui nou quiz tematic. Filmul se numeste “Hugo”, este in regia lui Martin Scorsese, este o adaptare dupa romanul “The invention of Hugo Cabret “ scrisa si ilustrata de Brian Selznick, roman aparut in 2007 si este un film cu tenta suprarealista , daca ar fi sa il incadrez intr-un curent . Ce legatura exista intre film si quizzul pe care l-am creat veti vedea in momentul in care veti viziona filmul , pe care ,desi ma repet, va invit sa il vizionati, eu l-am savurat .       Enjoy:

1)   Unul din pionierii a filmului color, ca realizare cinematografica,prin  autor al celebrului film “A trip to the moon(Voiaj in luna, 1902) , adaptare a romanelor lui Jules Verne “From the earth to the moon(De la pamant la luna) , si a lui H. G. Wells “The First man in the moon( Primii Oameni in Luna), cel ce i-a propus lui Antoine Lumiere sa ii cumpere aparatul  nou creat , primind de la acesta un raspuns sec cum ca cinematograful nu va rezista in timp ci se va demoda, a fost francezul , creator a peste 500 de filme in perioada de dinainte de primul razboi mondial, si considerat a fi primul

REGIZOR DE FILM                                                                                                                                                           :

a) Louis Lumiere  b) Leon Goumont c) Georges Melies  d) Charles Pathe

2) Filmand trecand pe strada un omnibus, camera se blocheaza . Repornind camera ,pentru a continua filmarea , acum prin acel loc trece un dric.  Developand filmuletul si proiectandu-l, efectul este spectaculos: un omnibus se transforma intr-un dric .  Acest eveniment a dus la aparitia trucajului in cinematografie , si la revolutionarea filmului . Cui trebuie sa ii multumim pentru aceasta descoperire?                                                                                                                   

a) Edwin S. Potter  b)  David Wark Griffith c) Georges Melies d) Robert Houdin

3) Primul “montaj de film” , realizat prin unirea a patru filme cu durata de un minut( filme in care erau prezentate activitatile pompierilor in misiune: iesirea cu pompa, punerea in baterie, atacul focului si salvarea ) a fost reaizat de :

a) Louis Lumiere  b)Leon Goumont c) Douglas Fairbanks d) Luis Feuillade

4)In 1920, David Griffith (supranumit parintele filmului american ), impreuna cu Mary Pickford , Douglas Fairbanks  , si inca cineva fondeaza compania  “United Artists” corporation. Cine este cel omis din lista de fondatori ai UA?

a) Buster Keaton ; b) Charles Chaplin c) Clark Gable d) Al Jolson

5)  Una din inventiile care au dus la nasterea cinematografului , ii apartine lui Joseph Plateau , si dateaza din 1832, si se bazeaza pe realizarea unor desene care reprezinta o imagine in miscare descompusa intr-o serie de imagini fixe urmate apoi de recompunerea lor rapida , astfel incat ochiul sa asocieze imaginile vazute sub forma de miscare . Cum se numeste aceasta inventie?

a) Kinetoscop b) fenakistoscop c) stroboscop d) zoostrop                                                                  

6) Primele filme de animatie romanesti , dateaza de la sfarsitul primului razboi mondial , mai précis din 1921, si Ii apartin regizorului Aurel Petrescu .Interesant este ca niciuna din creatiile acestor regizor roman nu s-a pastrat pana in ziua de azi . Cum se numeste prima animatie romaneasca?

a) Punguta cu doi Bani  b) baba Harca c) Pacala in luna d)  Haplea                   

7) Anul 1927 este revolutionar pentru istoria filmului, fiind anul aparitiei primei pelicule sonor, amplificarea sunetului in sala fiind facuta cu ajutorul unor instalatii de sunet cu tuburi electronice (un amplificator) cu difuzoare.   Este un musical , cu Al Jolson in rolul principal si a apartinut companiei Warner Brothers . Cum s-a numit filmul?

a)  The Broadway Melody  b) The Jazz Singer c) An American In Paris d) Mrs. Miniver    

8) Nasterea artei cinematografice , “cea de-a saptea arta” cum mai este numita , s-a produs la Paris, in localul Grand Cafe , unde fratii Lumiere au proiectat filmul “La sortie des usines Lumiere(  Iesirea din uzinele Lumiere) intr-o zi de 28 decembrie a anului :                                                                                      

a) 1880  b) 1900  c)1895   d) 1905

9) George Albert Smith, absolvent al Scolii de la Brighton , (cea mai importanta instutie care s-a ocupat de dezvoltarea filmului, la inceputurile sale , scoala extreme de influenta si in zilele noastre ) este creditat cu descoperirea din procedeele folosite in realizarea filmului . Care este acesta?

a) prim-planul b) decupajul regizoral c) efectul 3D   d)transpunerea fotooptica a negativului de sunet

10) O data cu dezvoltarea filmului, apar si premiile care sa ii recompenseze pe creatorii lor, premiile Oscar. Prima ceremonie a premiilor Oscar a avut loc pe 16 mai 1928, la hotelul Hollywood Roosevelt.Care au fost primii regizori care au fost recompensati cu premiul Oscar?

a)Lewis Mileston& Frank Borzage ;  b)Norman Taurog & Frank Lloyd  c) Frank Capra& John Ford  d)William Wyler&Michael Curtiz                                                                                                                                                                      

Powered by Laligatoru

Advertisements