Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Inspirat oarecum de afluenta de cititori din Norvegia, m-am decis sa ii rasplatesc cu un test despre oamenii si locurile lor de “vaza”, nu de varza, atentie ! iata ce a iesit..Nu va pot zice, atat voua , cat si “rudelor” din Norvegia care ne citesc cu regularitate decat… Enjoy.  O sa postez cateva intrebari astazi si cateva zilele urmatoare.

1)Cum se numeste regele Norvegiei , var de-al doilea cu regina Elisabeta a Marii Britaniei ,ajuns pe tron dupa moarta tatalui sau Olav al V-lea, in 1991 :

a) Harald al III-lea    b) Harald al V-lea   c) Haakon al Viii-lea ; d) Christian al III-lea

2) Cunoscuta trilogie , Kristin Lavransdatter (Kristin, fiica lui Lavrans) , apartine urmatoarei scriitoare norvegiene , laureata a premiului Nobel pentru literatura in 1928 :

a) Selma Lagerloff ;    b) Sigrid Undset    c) Haldor Laxness   d Nelly Sachs

3)   Norvegia a gazduit Jocurile olimpice de iarna de mai multe ori .  In 1952, olimpiada de iarna s-a desfasurat in orasul :

a)|Stavanger  b)Lillehammer c)|Oslo d)Trondheim

4)  Inventatorul norvegian , Ole Evinrude , a lasat posteritatii una din urmatoarele inventii:

a) acul de siguranta   b) ochelarii cu lentilele transparente c) motorul marin extern  d) prima toaleta in forma in care o cunoastem azi ;

5)Care din urmatoarele orase se gaseste in Norvegia?

a) Malmo b) Tampere c) Bergen   d) Aarhus

6) In lume ,exista peste 50 de versiuni ale acestui tablou. El a fost pictat de catre cel mai de seama pictor norvegian , Edward Munch la sfarsitul secolul XIX iar in 2004 a fost furat din muzeul Munch din Oslo, cand 2 barbati inarmati au intrat si au smuls tabloul de pe perete. A  fost regasit 2 ani, dar nici pana astazi nu se stie cine au fost cei ce l-au furat . Despre ce tablou este vorba ?

a) “Aparitia fecioarei”  ;   b) “Bunavestire””   c) “Tipatul”   d)”Atletii””