Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Ieri am deschis ziua cu cateva intrebari ce aveau o legatura cu Norvegia, tara ce ne-a oferit cea mai frumoasa surpriza , avand foarte multi vizitatori de acolo. O sa continui cu cateva intrebari , mai usurele decat cele de ieri, ce-i drept 🙂 Enjoy!

   1)  Urmatoarele creatii sunt opere de referinta pentru , probabil cel mai cunoscut scriitor norvegian , Henrik Ibsen :“Nora” ;“Per Gynt”;“Rata Salbatica”” ;“Toba de tinichea“. Totusi,intre aceste opere s-a strecurat “o intrusa”.In cazul in care v-ati dat seama care din urmatoarele opere este intrusa, va intreb cine a scris aceasta opera?

a) Sven Hassel  b) Hermann Hesse c) Gunther Grass  d) Bertholt Brecht

2) Un norvegian este responsabil pentru inventarea agrafei de birou, inventie ce dateaza de la inceputul secolului XX.Cum il chema pe respectivul?|

a)Jens Stoltenberg b)Johann Vaaler  c)Ole Evinrude  d)Thorvald Asvaldson

    3) Ole Einar Bjorndalen este una din cele mai importante personalitati ale Norvegiei din ultimii 20 de ani.  Cu care din urmatoarele sporturi  asociati numele sau?

           a) sarituri cu schiurile  b) biathlon c) schi alpin  d) curling

4) Urmatorul nume reprezinta un  scriitor norvegian ce a avut un important rol in modernizarea romanului european , reprezentant al realismului psihologic si laureat al premiului nobel pentru literatura in 1920. Printre operele sale importante , amintim romanul “Foamea” .Il puteti identifica?

a) Bjornsterne Bjornson b)Theodor Momsen c)Karl Gjelerrup d)Knut Hamsun

 5) Despre Edward Grieg se stie ca este cel mai important compozitor si pianist al Norvegiei.  In ce curent muzical european il putem incadra?

        a) baroc  b) clasicism  c) romantism   d) rococo

6Erik Torvaldsson, supranumit Erik Cel Rosu, probabil din cauza culorii parului, a fost un navigator norvegian care a descoperit si intemeiat prima colonie in …

a) Tara de Foc  b)Capul Verde c) Groenlanda d)Insula Pastelui

Powered by L@lig@toru

Advertisements