Tags

, , , , ,


1. Este sportul national din Bangladesh, precum si in provincia Punjab. Doua echipe, aflate fata in fata pe un teren cu dimensiunile de 13 x 10 metri, vor incerca sa sparga lantul uman facut de jucatorii adversi care se tin de maini. Un fel de “tara tara vrem ostasi”. Pentru a reusi acest lucru, echipele trimit, pe rand, cate un atacant menit sa strapunga zidul format de oponenti. Oponentii vor incerca sa tina cat mai mult adversarul inainte ca acesta sa se intoarca, pentru a realiza puncte. Care este numele acestui sport?

a)      Kabaddi; b) Kho kho; c) Gilli-danda; d) Sepak Takraw.

2. Este un sport fata de care multi se vor oripila. Este un sport in care de multe ori, concurentii isi pot lovi fara rezerve adversarii sau caii acestora, pentru a-si atinge telul. De aceea, poarta si un bici pentru lovirea adversarilor.E un fel de polo calare doar ca mingea este inlocuita cu un animal mort, de obicei o capraExista situatii cand se recurge si la cadavrul unui vitel fiindca acesta este mai rezistent. Se practica in principal in Afganistan si este o atractie pentru barbatii comunitatii. Numele sau este:

a) Corida; b) Buzkashi; c) Karakucak; d) Jereed.

3. Regulile acestui joc nu sunt deloc complicate. Se joaca indeosebi in Columbia dar si in alte tari din America de Sud. Fiecare jucator arunca la tinta (un panou de lut) in mijlocul caruia se afla praf de pusca intr-o capsula. Ei arunca la tinta cu un disc de 2 kilograme si pot bea intre probe. De cele mai multe ori bere. Cum se numeste sportul?

a) Ajiaco; b) Tejo; c) Guanabana; d) Chorizo.

Eu sunt pentru asumarea riscului pastrarii acestor sporturi ca fiind un bun cultural. Pledez si pentru corida, asa cum pledez si pentru oina. Fac parte din multitudinea de preocupari (admit, unele de-a dreptul ridicole din sfera umanului) ce trebuie pretuite pentru cultul diversitatii.

powered by Ionescul.

Advertisements