Tags

, , , , , , , , , , , , , ,


Incepe Euro 2012.. desi am amaraciunea ca ma voi uita din nou , fara sa traiesc emotiile unei participari a tarii noastre pe acolo (poate peste 4 ani …cine stie), totusi o sa ma uit , pentru ca sunt un impatimit al fenomenului . Aceste eveniment mi-a dat ideea unor noi teste de cultura generala , va invit sa raspundeti la intrebarile mele , sa vedem in ce “stadiu” sunteti la acest capitol.O sa incerc sa postez cate 3- 5 intrebari in limita timpului disponibil, pana la debutul Euro 2012.  Enjoy!

  Prima intrebare: ne vom mai califica si noi vreodata la aceasta competitie?  Asta este o intrebare pentru mai marii fotbalului si pentru jucatorii romani , poate poate ne fac vreo surpriza peste 4 ani ..

1)Initiativa organizarii unei competitii care sa adune toate natiunile Europei , avand ca model Cupa Europei Centrale, ce avea la start tari precum  Italia, Austria, Cehoslovacia, Ungaria si Elvetia , i-a apartinut lui? 

a)  Jules Rimet  b) Henry Delaunay c) Pierre de Coubertin d)Juan Antonio Samaranch

Nota : Trofeul decernat echipei castigatoare , poarta numele initiatorului acestei competitii !

2) Tara cu cele mai multe campionate europene de fotbal castigate  este?

a)  Franta  b) Spania c) Olanda d) Germania 

3) La prima sa participare la un campionat european in 1984, Romania s-a clasat pe ultimul loc intr-o grupa cu : Spania, Republica Federala Germana si …?

a) Franta  b) Iugoslavia c) Portugalia d) Belgia

Aveti mai jos un link cu meciul care a dus la calificarea Romaniei la Euro 1984, meci desfasurat impotriva campioanei mondiale din 1982, Italia

4)  Pana in 1968, “Cupa Natiunilor” era numele sau oficial. In ce tara s-a desfasurat turneul  final din 1968  unde pentru prima data a fost folosit numele de “Campionat European” ?

 a) Franta  b)Iugoslavia c) Italia d) Belgia

5) Cel mai bun rezultat al tarii noastre in aceasta competitie a venit in 2000. In acel an Romania s-a oprit in sferturi de finala . Primul gol al Romaniei la acel turneu final a fost marcat impotriva Germaniei, scor final 1-1, de catre :

a) Gheorghe Hagi b) Dorinel Munteanu c) Cristian Chivu d) Viorel Moldovan

Advertisements