Organizat anual în peste 30 de țări, Campionatul Mondial de Quizzing se va desfășura anul acesta și la București, pentru competitorii din România. Prima ediție a concursului a avut loc în 2003 în Marea Britanie, la inițiativa International Quizzing Association. Ulterior, numărul țărilor participante s-a mărit, concursul devenind un fenomen mondial de amploare.

International Quizzing Association a delegat anul acesta echipa IQ Trivia pentru organizarea evenimentului în Romania, pe data de 2 iunie 2012. Astfel, pentru prima dată, subiectele vor fi traduse și adaptate în limba română, înlesnind accesul participanților la informație.

Locul de desfasurare este Amfiteatrul Facultatii de Litere – Universitatea Bucuresti (intrarea din strada Edgar Quinet, vis-a-vis de Facultatea de Arhitectura Ioan Mincu), ora 16:00.

Concursul va consta în 8 seturi de 30 de întrebări din domeniile: cultură, media, știință, divertisment, istorie, sport, mapamond și stil de viață (lifestyle) și se va desfășura în două etape. În prima oră, concurenții vor trebui să răspundă la 120 de întrebări din 4 domenii (divertisment, istorie, mapamond și media), urmând ca după o scurtă pauză să treacă la a doua parte a testului, care cuprinde celelalte 4 domenii (sport, știință, stil de viață și cultură).

Concursul se desfășoară simultan în toate țările participante, subiectele fiind unice. La sfârșit, International Quizzing Association va afișa clasamentul mondial, ceea ce îi va permite fiecărui participant să-și compare rezultatele cu cele obținute de concurenții din întreaga lume.

Participarea este gratuită și este deschisă tuturor iubitorilor de trivia și cultură generală. Pentru detalii suplimentare, urmărește Forumul IQ Trivia deschis special pentru acest eveniment: http://iqtrivia.ro/forum.

 

Advertisements