Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Cuba este o tara pe care nu poti sa o intelegi daca nu ai fost acolo. Sunt multe povesti si oameni care si-au pus amprenta pe istoria recenta a lumii din Cuba. E muzica, e mancare, e bautura, e politica, e sport. Este peste tot. Cuba.

Suna aproape ca un ritm de tobe. Este comunism. Este locul unde gasesti cele mai multe masini old-style. Functionand. In Cuba gasesti locuri paradisiace, dar parca e neesential acest aspect. Mai bine il asculti pe Company Segundo.

Mi-aduca aminte ca imediat dupa revolutia din 1989 unele bomboane se numeau cubaneze. O Cuba unde romul, tutunul si tot ce e mai dulce se intrepatrund adesea. Si cu pielea maronie si mirosul de soare.

O lume la o distanta cat de la Bucuresti la Pitesti de Statele Unite ale Americii, dar atat de diferita si mereu in opozitie cu lumea propusa de acestia. Ca un exil.

Cuba recreeaza sentimentul de ruina dar sistemul de sanatate este la parametrii internationali minunati. Sa urmarim, deci, o serie de poze si cateva intrebari despre Cuba. Din dragoste pentru tot ce inseamna Cuba.

Advertisements